Káosz

Az igazi, elszabadult őrület, a káosz vár. Iszonyatosat sebző varázslatok, egész pályákat elfoglaló tolvajok, kővédermesztő medúzák, tengeren hajózó kalózok és persze a fekete sárkányok hazája. Mit is mondjak még?

Amit ennél a várnál mindenképp érdemes megtenni, az hogy tolvajt veszünk. Egy jó tolvajjal (értsd.: legalább haladó rejtőzködés) ugyanis szét lehet lopni a pályát, miközben irdatlan mennyiségű XP pontot kap a hős. Legjobb ha kapásból két tolvajt is útnak eresztünk és egymás helyeit kölcsönösen bejárva hamar felfejlődnek, majd miután már nincs mit elfoglalni, ellopni, betesszük őket valamelyik csapatunkba. Addigra természetesen harcot, taktikát, káoszt vagy épp életet tanítva nekik. Tapasztalatból mondom, ők lesznek a csapatunk gerince a végjátékban. És hogy miért is? Mert mire körbe érnek a pályán, addigra akár 30.-ik szintűek is lehetnek, míg varázslóink kis seregünkben alig fejlődnek egy-egy csata után, ők egy nagyobb ellen mellett való rejtőzködésért akár 6.000 XP-t is kaphatnak. Javaslom még, hogy bányákat is foglaljunk el velük és nem is baj, hogy az őrzőket nem bántjuk, mivel így az ellenfél által védve lesznek. Elfoglalni egy arany bányát a dzsinnek háta mögött elég jó "bányabiztosítás" :)

Varázsló hőseink ugyan rendkívűl széles körben alkalmazhatnak porlasztó varázslatokat és atombombákat ellenfeleiken, azért nem mindig erről fog szólni egy meccs. Leginkább arról, hogy első csapás igéjét, vérszomj igéjét (avagy vérmámort), szerencsétlenség igéjét és még több igét rakunk saját csapatainkra, így biztosítva azt, hogy az amúgy sem túl gyenge lényeink még erősebbé váljanak. Megjegyezném, hogy a játék sztem két majdnem legerősebb varázslata az első csapás igéje és a macskaügyesség ebben a frakcióban kapott helyet. Továbbá a zűrzavar felhőjéről sem szabad megfeledkezni, mivel kíválóan alkalmas kiszabadítani valamelyik lényünket a pácból, ha épp körbe állták. Ha megáldottunk mindenkit, jöhetnek a villámok, összeroppantások és persze a szétbomlasztások.

Ez mind szép és jó, na de akkor hol a kihívás? A kihívás ott kezdődik, hogy tudnunk kell különbséget tenni jó és rossz lények között. Mivel varázslóink nagyon erősek, de akkor is meghalnak, ha hozzájuk elér valaki és nincs ki megvédje őket. Márpedig az nem nagyon lesz. Méghozzá azért, mert első szinten a banditák nem túl erősek és hamar elfogynak, az orkok meg inkább távolra jók (vagy inkább, ha elöttük állnak), használjuk őket bölcsen, második szinten egyértelműen a medúzákat választjuk, hisz a káosz legjobb lényei, a minotauruszok vagy jók vagy nem, ezt a gép dönti el, és erre nem tudunk épitkezni sajnos. Harmadik szinten lenne valaki aki alkalmas lenne erre a célra, de valahogy mégsem lesz senki, mivel az efrittel biztos hogy bemegyünk a csata közepébe, míg a lidércmén nem is tudom, azt túlságosan félteni fogjuk és inkább csak óvatosan leszedjük a középről kikandikáló elleneket. A 4. szintű fekete sárkány egyértelmű, hogy harcolni fog, a hidrákkal is szeretnénk ilyeneket, de azzal annyira nem fog menni, mert elfogynak mire odaérnek.

Szóval nincs olyan lény amit büszkén ott hagyhatunk a hős elött, hogy védje őket a banditán kívűl, de ők amúgy sem lesznek sokáig a seregben, mert vagy elfogynak, vagy leváltjuk őket. Épp ezért szükséges lesz egy taktikai hős, aki harcot is tud. Taktikát azért hogy mégjobbak legyenek a lényeink, harcot meg azért, hogy bírja az ütéseket. Persze lehet mondani, hogy akkor ne támadjunk az efrittel vagy a pacival, esetleg a sárkánnyal, de az efrit meg a paci az akit beküldhetünk nincs más, és ha nem küldünk be senkit, a hőseinknek nincs elég idejük leszedni az ellent. A fekete sárkány meg szép és jó, de olyan drága és olyan lassan jön, hogy sose lesz elég belőle. A nindzsák meg két mecss alatt teljesen elfognak fogyni, ha hősködünk velük. Esetleg ha sikerül természet mágiát tanulni, idézett lényekkel kiválóan pótolhatnánk ezt a helyet. De addig, amíg nem tudunk értelmesebb lényeket idézni mint a kobold, nem sok haszna van.

A várban mindenképp vegyük meg a +1000Xp-t adó épületet, valamint a tolvaj céh-t is, mivel szükségünk lesz halhatatlanság italára, talán ennél a várnál mana ital sem árt. Mert elég drágák a villámlások és az még a diablo 2-ben is csak mana italokkal ment :D

Ja és majd elfelejtettem, a medúza végtelenszer lő, macskaügyeséggel párosítva hmmm....

Medúza
A medúza az a lény, ami a káosz várak gerincét adja. Képessége rendkívűl hasznos és akkor is hat, ha az ellenfél életmennyiségét támadási sebzéssel nem sikerült csökkenteni. Hősők ellen általában nagyobb mennyiségben azonnali ...
Kalóz
Rendkívűl gyenge lény, kb a paraszt al egyenlő, azonban ha hajón kell vele megküzdenünk azért vigyázzunk, képessége miatt ott sokkal erősebb lesz, mint más 1. szintű lények.
Fekete sárkány
Kétség kívűl a játék legerősebb főlénye. Hatalmas, nagyot üt és jól néz ki. Sajnos drága és mivel semmilyen varázslat nem hat rá, nem tudjuk se tápolni, se gyógyítani. Ennek ellenére minden csatát megnyerhetünk vele. Ha sikerül ...
Rejtőzködés
Elrejti a képzettségel rendelkező hőst minden olyan egység elöl, mely nem rendelkezik az azonos szintű felderítés képzettségel. Tehát egy haladó rejtőzködés sel bíró hős minden első szintű lény elöl elbújhat és rabolhat szabadon. Ráadásul ...
Közelharc
1. szinten a hős támadását 15-re növeli, valamint az ellenség lényeinek védelmét 1.5-el csökkenti, de minimum 10-re állítja. (Én ez utóbbit nem tudtam reprodukálni egyik esetben sem, valószínűleg ezt csak a hős támadásakor ideiglenes állítja.) 2. ...
Taktika
Minden, a hős csapatában harcoló lénynek plusz mozgást és gyorsaságot ad. 1. szinten +1 gyorsaság, +2 mozgás. 2. szinten +2 gyorsaság, +3 mozgás. 3. szinten +3 gyorsaság, +4 mozgás. 4. szinten +4 gyorsaság, +5 mozgás. 5. szinten +5 gyorsaság, +6 mozgás.
Káosz mágia
Megtanulásával káosz varázslatokat tud elkántálni a hős.
Élet mágia
Megtanulásával élet varázslatokat tud elkántálni a hős.
Dzsinn
A dzsinn a játék legerősebb 3. szintű lénye. Sok 4. szintű lénynél is többet ér. Sok az élete, nagyok a védői és varázsol. Nem is akármit, többek közt jégcsapás t és illúzió t. Ez az a lény ami megnyeri nekünk a játékot és ha ...
Első csapás igéje

8
Minden saját csapat első ütés képességet kap.
Vérmámor

5
Minden saját egység sebzése 25%-al nő.
Szerencsétlenség igéje

8
Minden ellenfél szerencséjét a legkisebbre csökkenti. Elég hatásos varázsige. Tulajdonképpen az ellenfél minden egysége 33%-al többet sebződik.
Macskaügyesség

8
A választott célpont kétszer támadhat. Brutális varázslat lehet, ha a megfelelő lényre varázsoljuk, pl medúza , aki végtelenszer lő és kövé dermeszt .
Zűrzavar felhője

8
Területre ható „kiesel a következő körből” varázslat. Nagyon hasznos lehet gyors, vagy távolsági támadást használó lények ellen.
Villám

5
Direkt sebző varázslat, mely a varázsló szinjéhez mérten sebez. Csak mágia ellenállás sal csökkenthető a sebzés mértéke. Brutális sebzést okoz, ezt fogjuk a legtöbbször használni káosz mágussal.
Összeroppanás

8
Direkt sebző varázslat, mely a varázsló szinjéhez mérten sebez. Csak mágia ellenállás sal csökkenthető a sebzés mértéke.
Szétbomlasztás

12
A játék legerősebb támadó varázslata. Az így elvesztett egységeket nem lehet feltámasztani vagy feléleszteni.
Bandita
A bandita egy tipikus ágyútöltelék karakter. Ugyan a játék elején segítségével nyerhetünk meccseket, a játék középén már haszontalan lesz.
Ork
Bár közelharcban ugyanolyan erős, mint balta vetésben, az ork gyenge karakternek számít. Ennek oka nem más, mint az a tény, hogy rövid hatótáv képessége miatt, csak akkor fog teljes értékű sebzést okozni, ha az ellenfél az arcába áll.
Minotaurusz
Ez a lény véletlen szerűen erős vagy gyenge. Blokkolás képességét ugyanis a gép teljesen véletlen adja be. Ez miatt kiszámíthatatlan és nem lehet vele előre tervezni. Képessége sajnos varázs alapú támadásokat nem képes elnyelni. Haszontalan lény.
Efrít
Kevesebb az élete, mint társának, de a támadója és a védője nagyobb. Ugyan gyorsan fogy, de a csata közepébe küldve hasznos, mivel mindegy hányszor támadják meg, közelharcban mindig visszasebez tűz alapú sebzésével.
Lidércmén
Nagy az élete, de gyengébb, mint társa. Képessége nagyon hasznos tud lenni, mivel 3 körre megbéníthatja egyik ellenfelét. Tipikusan olyan karakter, akit félteni fogunk és inkább nem küldünk a csata közepébe. Jól is tesszük, mert hamar elfogy, ha nagyon hősködünk
Hidra
Egy közepesen erős főlény, melynek előnye, hogy több ellenfelet is támadhat egyszerre, ráadásul nem lehet rá visszatámadni. Hogy miért közepes akkor? Mert általában nem ér oda az ellenfélhez. Lassú és hamar elfogy.
Természet mágia
Megtanulásával természet varázslatokat tud elkántálni a hős.
Kobold
A koboldok nos.. hát.. egyébként... maradjunk annyiban, hogy ha a hősünk idéz nekünk ingyen és még nem tudjuk a szerencse varázslatot, akkor jók tudnak lenni. Egyébként gyorsan el kell felejteni a létezését is.
Végtelen lövés
A lény képes bármennyiszer távolsági támadást alkalmazni.
Lények
Varázslatok
Lény képességek
Hős képzettségek
Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!


István93 2 éve, 2022-04-25 15:19:27
VálaszKedvenc frakcióm. És a legerősebbek is a Természettel együtt, szerintem
Borsmatyas 2 éve, 2021-08-09 15:52:47
VálaszElég erős vár, a banditák earlygameben adnak egy kis tempot, a fekete sárkány lategame körülbelül úgy működik szerintem mint a vámpír midgameben, viszont ez mágusok ellen is alkalmazható. Csak rengeteg pénzbe kerül, szóval ha hátrányba kerül a vár, kell egy kis idő, hogy visszajöjjön. A lidércmén PvE jó, de lategameben leértékelődik játékosok ellen. Az erfit kb fordítva. 1 ütésre tudod használni, különben veszteséges a csata (legalábbis nekem egyfolytában meghalnak), játékosok ellen viszont nagyon veszélyes az enemy hősre.
Mindezek mellett ami a legfontosabb xd: 1500 arany a tolvaj. A vár alapból ad 1000xp-t, már csak egy tudás kő kell és világnak is eresztheted.
Guest13 7 éve, 2017-03-06 20:22:51
VálaszTipp: a káosz relikviája a teljes megtörész gyűrűje. Bár látszólag utat nyit az ellenfél előtt a feketesárkányokhoz, de szinte nincs az a hős aki kiáll 1000-1200 pontos szétbomlasztást ami utána visszacsinálhatatlan... (persze a semleges seregek ellen csak akkor használjuk ha van mivel megvédeni a feketesárkány, pl. felélesztés, őrangyal, gyógyítás, sárkányerő, vámpírérintés és persze sokan mások, szóval bőven megérheti na....)
Guest13 7 éve, 2017-03-06 19:36:27
VálaszVarázslat: A káosz kapta a legértékesebb és leghasznosabb varázslatgyűjteményt az 1. és a 2. szintű varázslatokból. Sajnos hasonló a helyzete mint az életnek, hiszen teremtő varázslat nem jutott neki, de jóval erősebbek a lények. Bármely irányból is invitálja a vendég hőseit a teremtő varázslatok nem maradnak el így szinte a választás mindegy, sőt a lehetőség valóban fenn is áll (ellentétben a többi néppel).
Lények: a kezdő lények a játékban a legerősebbek (a banditát had ne kelljen ecsetelni) az ork az Equilibrisben kapott kábító lehetőséggel pedig a legerősebb első szintű, csak tudni kell használni. Ha gonoszszem verbúválót találsz, akkor 2. szint alatt bármi jöhet, sőt még azon a szinten is egy csomó dolog (minden üres helyet tölts fel 1darabos kiszereléssel és átkozd szét az ellenfelet, az emlegetett gep az Equilibrisben ki van javítva, mert a hatástalanítás csak a pozitív elemektől szabadítja meg az ellent). Az efrít vagy a ló érdemben a vámpírérintéssel használható de akkor nagyon. A 4. szintű egyértelműen a feketesárkány, amit szerencsétlenséggel és zűrzavarral lehet támogatni. (Equlibrisben a veszteségek tolerálására az 5. szintű felélesztéssel van lehetőség, ami 2 darab lény veszteség esetén mindkettőt visszahozza, nem sok de több mint a semmi). Sajonos a feketesárkány totális immunitása elszomorítóan legyengíti a népet, jellemzően gyors játékra javasolt választás a káosz.
Hősök: a játék kezdésénél kötelező 2 mágus és elegendő a 2. szintű káoszmágia, amit konkrétan csak a várból elérhetünk. Minden egyéb tapaaztalati pont csak pocsékolás egy jó darabig, amíg nem kerül kilárásba tetemes mennyiségű XP ne adjuk nekik. A vendég hős stratégia begyakorlásához ezt a népet javaslom kezdésnek, természet vendéggel, mert én is így fedeztem fel ezt a stratégiát. Az erős jázékosoknak viszont a halál vendéget kell választani, hiszen a standard hősök mind a négy típusa elérhető, így nagyon gyorsan lerudható ez a fázis: 1 káosz, 1 felderítő, 1 halál, 1 taktikus. És persze marad még egy hely amit a fantáziára bíznék de hát nem egyértelmű hogy termésuet mágiát kell szerezni. A káosz mágusról még annyit, hogy amint megvan a 4. szintű káoszmágia (szerencsétlenség ige és zűrzavar felhő kell csak) azonnal tűztestőrré kell képezni, mert az sokkal hasznosabb.
Végső felállás: a 4 standard hős mellett meg kell pályázni egy természet mágust, ha a kezdő káosz mágus túlképződött(>2.szint) dobjuk ki és tegyünk egy másik káoszmágust a helyére akit a kezdetektől druidának tudunk nevelni(talán hülyeségnek tűnik de nem az, sok év tapasztalata). Havan vámpír érintés vagy sárkányerő jöhet szívünk választottja 3. szintű, korábban csak arra jók hogy hulljanak, ahoz meg túl értékesek.
Belépés
Legutóbbi hozzászólások
Hősökkel harcoló 3 hónapja
Kipróbáltad a javított verzióját?
Hősökkel harcoló 4 hónapja
A discordról lehet letölteni a játékot a csoportból.
zolikaa2000 4 hónapja
Szia eltudnád küldeni az emailermre a Heroes 4 telepítési linkjét? az emailem zoltansusa@gmail.com
nyilvánvaló kapitány 4 hónapja
Ha megmérgezed a semleges trollokat, akkor a gép sunyi módon úgy állítja a regeneráció és a méreg sorrendjét, hogy minél több hp-juk maradjon a végére.
Pl. ha a méreg kevesebbet sebez, mint az aktuális életpontjuk, akkor előbb mérgeződnek és utána gyógyulnak. De ...
Throrma fél éve
Hát sajnos nem tudtam továbbhaladni a kampányban, mert az új laptopomon nem működik a scriptelés. Szóval hanyagolom egy darabig.
manfred01 fél éve
És hogy sikerült?
Lezleeto fél éve
Hello az lenne a kérdésem, hogy ehhez az alap játékra is szükség van, igaz?
-BrucknerHun- fél éve
**Hello @mindenki ! Megjelent a H4 Ultimate V9.4 új javítása!!!**

**Változások:**

**v9.4:**
- Eltávolítottunk 5 dll fájlt a Plugins és a Mods mappából.
- Eltávolítottuk a H4 Chronicles kampányokat az összes eredeti és szerkesztett változatból ...