Idézés

Minden nap a hősőd csapatába idéz természet lényeket. Ha vannak üres helyek a csapatban, akkor véletlen kapsz egy lényt a felsoroltak közül, viszont ha minden slot teli van, akkor olyat kapsz, ami épp megtalálható a seregben. Különösen 3. szintől érdekes ez, mivel irányítottan tudsz tündéket idézni minden nap, ha nincs tigris és szatír a csapatban. 5. szinten viszont csak elementálok jönnek, ellentétben a játékban található leírással!

Még annyit megjegyeznék, hogy nem minden körben jönnek lények.

Az alábbi felsorolásban alap hősők, az éppen szükséges szinttel ezeket adják, nagyobb szinteken ezek a számok nőhetnek:

1. szinten 1-2 kobold, 1-2 tündér, 1 farkas

2. szinten 1-4 kobold, 1-3 tündér, 1-2 farkas

3. szinten 1 tünde, 1 fehér tigris, 1 szatír

4. szinten 1-2 tünde, 1-2 fehér tigris, 1-2 szatír (Nekem itt is általában egyet adott alap szinten minden lényből.)

5. szinten 1 víz elementál, 1 föld elementál, 1 tűz elementál, 1 lég elementál

Tünde
A tünde kétség kívűl az egyik legjobb lővőlény a játékban. Kétszer lő és nagyot, ráadásul az első lövése mindig megelőzi az ellenét. Nem sokan jutnak a közelébe.
Fehér Tigris
A fehér tigris egy átlagos második szintű lény, ami az első ütés képességel igen hasznos tud lenni. Sajnos hamar elfogy, de általában viszi magával az ellenség fél seregét is. Hasznos tud lenni, ha tápoljuk kicsit a természet varázslataival.. Legnagyobb ...
Szatír
A játék elején a szatír ok kemény ellenfelek, főleg ha nincs íjászunk vagy épp gyenge még. Örülünk ha velünk vannak. Azonban a játék közepétől kezdve a tipikus egy kör alatt leszedhető lények lesznek, akik nem számítanak többé ...
Kobold
A koboldok nos.. hát.. egyébként... maradjunk annyiban, hogy ha a hősünk idéz nekünk ingyen és még nem tudjuk a szerencse varázslatot, akkor jók tudnak lenni. Egyébként gyorsan el kell felejteni a létezését is.
Tündér
A tündér részemről egy haszontalan lény, alig üt, gyorsan elfogy, gyenge, nem is fecsérelném rá a szót, az elején a fa és szén bányát elfoglalni jó, utána nem, ha lenne rá visszatámadás olyan hamar elfogyna, hogy észre se vennénk, hogy ott volt :)
Farkas
A farkas egy igen kellemetlen ellenfél tud lenni az elején, természetesen örülünk, ha velünk van. Taktikázva jól ki lehet használni a képességét. A középjátékban már haszna vehetetlen.
Víz elementál
A természet vár dzsinn je. A lény amitől a természet vár bevehetetlen lesz. Varázsol, méghozzá jégcsapás t. Nagyobb mennyiségben egy kör alatt végez egy ellenféllel. Nagyon erős, viszont ennek közelharci teljesítménye itta meg a levét. Közelharcban a ...
Föld elementál
Sokan semmibe veszik, pedig szerintem elég masszív falat képez. Elementál és még mágia ellenállás a is van. Nagyon nehezen mozog, így ha a mi oldalunkon van, inkább a hőseinket vagy íjászainkat védje, az ellen oldalán meghal mire hozzánk ér. De ha 4 felé szedi a ...
Tűz elementál
Közelharcabn csak egy hangyányival erősebb mint a víz elementál , viszont (viszonylag) nagyot sebez távolságiban. Nem a legjobb lövőlény a játékban, de azért mindig szívesen fogjuk látni a mi oldalunkon. Tűz ellenállás a miatt a káosz varázslatok nagy része csak ...
Lég elementál
Gyorsak, és hamar a hőseinket ütik. A játék elején nem érdemes bántani őket, később természetesen nem jelentenek nagy veszélyt. Persze nagyon nehéz nehézségi fokozaton minimális veszélyt továbbra is tartogatnak, mivel addigra több százan is lehetnek mire ...
Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!


Matyi 5 éve, 2018-10-11 19:24:31
VálaszA játék leges leges legelején TALÁN hasznos,de igazából ki az aki az idézés mágiát húzná ki először és nem a többit(ugye a több varázslat tudatában). Más néven amire oda kerülsz, hogy kifejleszted,igazából a legkevésbé hasznos,és a leginkább idegesítő!
nyilvánvaló kapitány 4 éve, 2020-06-13 13:59:33
válaszolt Matyi, 4 éve, 2018-10-11 19:24:31 hozzászólására
VálaszViszont ha a játék legelején megszerzed, aztán úgymond befagyasztod, vagyis telerakod a sereget olyan lényekkel, amiket nem tud a hős idézni (mondjuk természet várral ez elég nehéz, de a két szövetségessel már könnyű), meg időnként fejleszted, akkor halmozódik az idézhető lénymennyiség.
Pl. nagy pályákon én meg szoktam csinálni, hogy az elején veszek egy druidát, tanítok neki idézést, de nem engedem idézni, amíg el nem éri a nagymester szintet. Akkor bűbájjal, külső lakóhelyről, vagy vár foglalással szerzek néhány tűz elementált (de bármi más idézhető lénnyel is működik), aztán berakom vele egy csapatba. Ezt elég a kör végén is megtenni, a lényeg, hogy mikor befejezed a kört, egy seregben legyen az idéző hősöd, az idézni kívánt lény, és a többi helyen semmi más idézhető.
Mi történik? Ha vettél/bűbájoltál/diplomáciáztál mondjuk 3 elementált, az eltelt időtől függően a köv. körre akár 40en is lehetnek. És ez onnantól csak több lesz, ha pedig több idéző hősöd van, akkor ők is besegíthetnek.
Sőt, igény szerint akárhányszor megismételhető. Ha nem akarsz magaddal cipelni a seregben az idézhető lényekből, akkor akár a vár védelmét is erősítheted ingyen.
Csak arra kell vigyázni, hogy a hős lefelé is tud idézni; tehát nagymester idézéssel is teremthet koboldokat, ha nem figyelsz oda. És ha egyszer ellőtte a sok hét alatt összekuporgatott teremtő energiáját (én így hívom), akkor annyi, lehet kezdeni elölről...
Matyi 4 éve, 2020-06-16 13:15:14
válaszolt nyilvánvaló kapitány, 4 éve, 2020-06-13 13:59:33 hozzászólására
VálaszEz egy ügyes megoldás az idézés kicsit jobb kihasználására... Ha a főseregbe nem is fognak beférni az idézhető lények,az tagadhatatlan, hogy a vár védelemre mindig jól jönnek az ingyenes darabok...
Ettől függetlenül még fenntartom, hogy az idézés helyett rengeteg sokkal hasznosabb képességgel lehet felruházni bármelyik hőst, és erre pazarolni a szinteket hiba, de ha van lehetőség mondjuk egy druidát ingyen, vagy szinte ingyen felhúzni kb 10es szintre(ami a nagy pályákon a sok TP booster miatt nem lehetetlen), akkor el lehet gondolkodni ezen az ötleten is.
nyilvánvaló kapitány 4 éve, 2020-06-17 16:32:17
válaszolt Matyi, 4 éve, 2020-06-16 13:15:14 hozzászólására
VálaszMég akár külön erre a célra is lehet 1-2 druidát kinevelni, a főseregtől függetlenül. Csak szintlépésekből fejlesztve legkorábban 10esen érhető el a nagymester idézést, ha van tanító épület (pl mágia egyetem és/vagy könyvtár), ami besegíthet, akkor hamarabb; az idézett lénymennyiség meg hősszinttől független. Aztán ők tenyésztik az erősítést, a fősereg meg harcol.
Általában 5 hős-2 lény felállást használok, 1 repülő közelharcos és 1 lövész lény elosztással, és ha a tűz elementál a lövészem, akkor mindig jól jön az extra mennyiség.
Belépés
Legutóbbi hozzászólások
Hősökkel harcoló 3 hónapja
Kipróbáltad a javított verzióját?
Hősökkel harcoló 4 hónapja
A discordról lehet letölteni a játékot a csoportból.
zolikaa2000 4 hónapja
Szia eltudnád küldeni az emailermre a Heroes 4 telepítési linkjét? az emailem zoltansusa@gmail.com
nyilvánvaló kapitány 4 hónapja
Ha megmérgezed a semleges trollokat, akkor a gép sunyi módon úgy állítja a regeneráció és a méreg sorrendjét, hogy minél több hp-juk maradjon a végére.
Pl. ha a méreg kevesebbet sebez, mint az aktuális életpontjuk, akkor előbb mérgeződnek és utána gyógyulnak. De ...
Throrma fél éve
Hát sajnos nem tudtam továbbhaladni a kampányban, mert az új laptopomon nem működik a scriptelés. Szóval hanyagolom egy darabig.
manfred01 fél éve
És hogy sikerült?
Lezleeto fél éve
Hello az lenne a kérdésem, hogy ehhez az alap játékra is szükség van, igaz?
-BrucknerHun- fél éve
**Hello @mindenki ! Megjelent a H4 Ultimate V9.4 új javítása!!!**

**Változások:**

**v9.4:**
- Eltávolítottunk 5 dll fájlt a Plugins és a Mods mappából.
- Eltávolítottuk a H4 Chronicles kampányokat az összes eredeti és szerkesztett változatból ...